Regulament tabara militara de airsoft

TABĂRA NAŢIONALĂ MILITARĂ DE “AIRSOFT”

TABĂRA NAŢIONALĂ MILITARĂ DE “AIRSOFT”

Perioada de desfăşurare: 25.07 - 04.08.2018;

Loc de desafaşurare: Centrul de agrement “Codrii de Aramă” Agafton, judeţul Botoşani;

Organizatori: Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani, Club Sportiv Airsoft Botosani cu sprijinul Primariei Botosani;

Participanţi: 100 de elevi selectaţi la nivel naţional pe baza formularului de înscriere şi a jurizării aplicaţiilor trimise.

Regulamentul poate fi descarcat de la adresa: http://tabaramilitaraairsoft.tacticalairsoft.ro/sites/default/files/Regulament-AIRSOFT-2018.pdf

 

Descriere:

         Tabăra naţională de airsoft este la a II a ediţie dar se doreşte a fi transpunerea unui eveniment naţional de airsoft care se află la ediţia a VI-a  şi care se desfăşoară în Botoşani cu succes, într-o tabără  pentru copii şi tineret care să popularizeze beneficiile practicării sportului în general dar şi promovarea în rândul tinerilor a principiilor care caracterizează airsoftul şi anume : disciplina, seriozitatea, onoarea.

         Obiectivul principal : Instruirea unui numar de 100 de elevi din întreaga ţară pe parcursul celor 10 zile de tabără în spirit sportiv, al onoarei şi disciplinei.

        Obiectivul secundar: Promovarea valorilor sociale, culturale şi turistice din Nordul Moldovei şi Bucovinei în rândul copiilor şi tinerilor participanţi din întreaga ţară, a obiceiurilor şi tradiţiilor româneşti din această regiune

         Tinerii vor participa la module de pregătire teoretică, fizică şi practică cu privire la jocul sportiv de airsoft, echipamente, replici ale armelor, tactici de joc, noţiuni de prim-ajutor, orientare în teren necunoscut pe timp de zi şi timp de noapte, campare în natură contra cronometru, echilibru şi parcurgere distanţe pe tiroliană, tragere la tir cu replici de arme utilizate în joc iar in final toti absolvenţii taberei militare de airsoft vor participa alături de veteranii clubului partener la misiunile unui joc de airsoft în pădurea în care este amplasată tabăra „Codrii de Aramă”din Agafton, Botoşani. Vor efectua drumeţii şi excursii în zona Botoşani-Suceava-Neamţ.

         Formatul taberei este unul militar, participanţii vor fi împărţiţi în grupe dimensionate între 10 şi 20 persoane fiecare dintre ele coordonate de câte un instructor, aceştia fiind în directa subordonare a comandantului companiei-tabără.

 

Criterii de eligibilitate:

Criterii eliminatorii

Aplicanţii trebuie:

  • Să fie elevi/tineri cuprinşi într-o formă de învătamânt;
  • Să aibă vârsta între 14-20 ani;
  • Să fie cetăţeni români cu domiciliul în România;
  • Sa fie apţi din punct de vedere medical;
  • Să aibă acordul scris al părinţilor, în vederea participării la tabără.

 

 

  CRITERII DE SELECŢIE ŞI GRILA DE PUNCTARE

Nr.

crt.

Criterii de selecţie

Punctaj maxim

Punctaj

acordat

1

Criteriul participativ

-implicarea aplicantului în acţiuni ce sunt cuprinse în tema proiectului sau similare - dovedită prin adeverinţa, diplome, contracte de voluntariat;

 

 20 pct.

 

 

2

Criteriul social                             

 - tineri din mediul rural – dovedit prin acte de identitate.

20 pct.

 

 

3

Criteriul motivaţional

-scrisoare de intenţie (maxim 1 pagină) (Formular Anexat)

20 pct.

 

4

Criteriul performantelor scolare

- elevi participanti la olimpiadele scolare, clasati pe locurile I –III, la fazele nationale si internationale – dovada constand in diplome

20 pct.

 

5

Criteriul adecvării la domeniu

- dovezi ale cunoştinţelor, abilitatilor şi competenţelor în domeniu*

 

20 pct.

 

 

TOTAL

100 pct.

 

 

 Nota: Documementele justificative reprezentand dovezi ale criteriilor teoretice si aplicative vor fi scanate si tranmise prin posta electronica impreuna cu celelalte documente

*) – dovedit prin diplome / adeverinte privind participari la ateliere, seminarii, simpozioane, concursuri in domeniu/ recomandare din partea profesorului de specialitate de la unitatea de invatamant de care apartine.

 

Perioada de înscriere:

Înscrierile se termina cu doua saptamani inainte de inceperea taberei.

  MODALITATEA DE INSCRIERE :

Înscrierea participanţilor pentru tabăra naţională se realizează pe e-mail: djst.botosani@mts.ro, tel./fax: 0231/516252,  în baza următoarelor documente:

  1. formularul tip de înscriere ( formular anexat)
  2. documentul de identitate (CI), certificat de nastere  – în copie;
  3. diplome / certificate / adeverinţe / contracte de voluntariat / recomandarietc.- în copie;
  4. scrisoare de intentie;
  5. acordul scris al parintilor;

 

     Finanţarea desfăşurării taberei naţionale este asigurată de către Ministerul Tineretului şi Sportului, tinerii selectaţi urmând să suporte cheltuielile de transport.

     Sosirea în tabără va fi în data de 04.08.2017, până la orele 15.00. Participanţii vor mai avea asupra lor documentele de înscriere şi fise medicale eliberate de către medicul de familie sau medicul şcolii care vor conţine obligatoriu: avizul epidemiologic şi vaccinările.

 

Paricipantii selectati în vederea participarii la Tabara Nationala Militara de Airsoft  trebuie sa aiba obligatoriu:
- Echipament sportiv – trening (pantalon lung , pantalon scurt), tricouri, adidas.
- Bocanc sau pantof trekking.
- Sapca.
- Pantalon tactic - ACU, desert, multicam, woodland, flecktarn, negru, gri, kaki, gri etc.